Lukijat

lauantai 25. marraskuuta 2017

Suomi 100 Kalevala peitto

Harmi ettei ole puhallinorkesteria soittamassa. Peitto nimittäin on valmis. Kipeästä kädestäni huolimatta sain peiton sinniteltyä valmiiksi, vähän kerrallaan.
 Onnekseni reunus oli helppo ja nopea virkattava. 

Peitteen ohje, suunnittelijat, tekijänoikeudet ym löytyy täältä.Olisi pitänyt hinata itsensä katonrajaan että kaikki palaset näkyisivät kunnolla. Ehkä tästä kuitenkin jotain kuvaa saa. 
Lankana Menitan Lasse ja Pia. Lankapaketin valkoisen yhdistämislangan sijaan valitsin vaalean harmaan. Mikä olikin hyvä valinta. Sopii mielestäni, eikä ole niin lian arka kuin valkoinen. Yhteen lappuun tuli isompi virhe paholainen. Kesti useita päiviä ennenkuin huomasin sen. Siinä se on vieläkin, tekijänsä puumerkkinä ;) 


Sari Åströmin suunnittelema reunus on yksinkertaisuudessaan näyttävä.


Pingotus vaiheessa peite jäi kastelematta. Käteni ei olisi kestänyt nostella märkää peitettä, sillä märkänä tämä painaisi useita kiloja. Toisaalta katsoin sen turhaksi koska kaikki laput olin jo aikaisemmin kastellut ja pingottanut.
 Niinpä levitin peitteen maton päälle, alle lakanan ja aikansa palvelleita froteepyyhteitä. Sumutinpullolla kostutin kunnolla reunan ja välipitsin. Koska taannoin hankin pingoitusraudat, niin käytin niitä pingoittamiseen lankojen sijasta.
 Lopuksi sumutinpullo vahdiksi kissaa varten. Kerran näytin hänelle miltä tuntuu kun karva kastuu. Sen jälkeen viritelmäni saikin olla rauhassa. Hyi mua :)

Summasummarum, kaiken kaikkiaan tätä oli mielenkiintoista tehdä. Innolla odotin aina seuraavan palan ohjetta. Paitsi ihan viime metreillä oli havaittavissa lievää väsymistä. Uutta opin ja peitosta tuli minun näköiseni. Ohjeistakin selvittiin väliin purkamisen kautta.
 Videot olisi olleet paremmin ymmärrettävissä jos ne olisi tehty värillisillä langoilla. (tekijä todennäköisesti halusi itselleen yksivärisen peiton).

Vaikeuksien kautta voittoon

16 kommenttia:

 1. Wau! Nyt se on sitte valmis. Siitä tuli kerrassaan upea ja hieno muisto Suomen juhlavuodesta. Reunus tekee peitosta hienostuneen näkösen. Onnittelut, kun jaksoit loppuun asti!

  VastaaPoista
 2. Upea! :) Nyt on niin kiva ihastella näitä valmiita peittoja. Itse en tähän urakkaan ryhtynyt, mutta muiden kädenjälkeä olen ihastellut koko peittoprojektin ajan.

  VastaaPoista
 3. Upea peitto. Hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
 4. Oi miten hieno siitä tulikin,aivan upea♥ On tuossa vaan melkoinen homma, taitava olet! Hauskaa päivää♥

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtavan kaunis peitto! Siitä tuli todella upea!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana - vaikkei sininen kuulu lempiväreihin voisin näillä väreillä tehdä ystävättärelleni !

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon!! Minulla vielä pari sivua reunavirkkausta ja sitten valmis. Kyllästyttää jo minuakin. Kyllä peitostasi tuli hieno, kivat värit ja muutenkin oikein onnistunut. Olet niin siistiä työtä tehnyt myös.

  VastaaPoista
 8. Kyllä upea peitto ja taatusti vaivan arvoinen!

  VastaaPoista
 9. Siinä se nyt on, kerrassaan upea peitto! ♥ ♥ ♥ Minä haaveilen tekeväni tuollaisen ehkä kevättalvella, kuten olen tainnut jo kertoakin. Paljonkotuo muuten painaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kovin painava tullut, 1260g Menitan Lasse ja Pia langoista tehtynä (70% villaa 30 % akryylia).

   Poista
 10. Kiitos kaikille ihanista kommenteista :)

  VastaaPoista
 11. Tosi nätti peitto. Sinulla tuo reunakin näyttää niin hienolta.

  VastaaPoista
 12. Onpa kaunis sinisävyisenä. Tämä oli mukava projekti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.