Lukijat

tiistai 7. marraskuuta 2017

Syttyröitä, myttyröitä, pikku eukon tekeleitä

Meillä on katti karvajalka, vähän väliä kynnet tanassa raapimassa.


Joka saa tälläistä jälkeä aikaiseksi. Fiksuna naisena (? ) käpäsin rautakaupasta hakemassa uutta narua. Huh, melkein takalistolleni lensin 2 kg narurulla melkein 30€. Karvain mielin kävelin naruni kanssa kassan kautta kotiin. Tuumaillen mikä tuossakin maksaa.
 Jos joku ei vielä tiedä, tätä sanotaan kissan raapimispuuksi. Mikä puu??? Alusta oli alunperin lastulevyä, joka muutaman kuukauden jälkeen mureni palasina lattialle. Ja tuo "puu" kartonkirulla. Näin meitä huijataan :)


Pari tuntia kieputin narua kuumaliimapyssyn käsissäni, hiki otsalla. Olisi tämäkin käynyt helpommin jos olisi ollut joku toinen kaverina. Laita siinä sitten kun  kissa käy joka välissä raapien testaamassa tuleeko hyvä. 
Hyvä siitä tulikin, hetkeksi, laitoin lähestyvän joulun kunniaksi oikein rusetinkin. Kai Viirukin ruseteista tykkää, tyttökissa kun on. Naruakin jäin toiseksikin kerraksi, niinpä harmituskin katosi.


Kaksi päivää ja yötä se vartioi puutaan. Ettei vain kukaan muu raavi sitä :)  Hyvä kun syömään ehti.

Kalevala Cal:n lappujen suunnittelijat ja ym tiedot löytyy tämän linkin takaa. Nämät syttyräni ovat pingoittamatta. Keskimmäinen pala oli senverran haasteellinen tehtävä että puhti loppui. Kerkiipä nuo myöhemminkin.Olin kolme lappua jälkijunassa peittourakastani. Urakoin ne alta pois, sillä vaikka näitä onkin ollut kiva tehdä ja paljon uutta opittu matkan varrella. Niin nyt alkaa olla havaittavissa pienoisia väsymisen merkkejä virkkaamiseen. Loppusuora häämöttää, enään kaksi palaa. Sitten on palaset tehty.

4 kommenttia:

 1. Olin Joensuussa käsityömessuilla ja siellä oli noita tilkkuja äänestyksessä että mikä kaunein. Vaikeaa oli valita. Itse en ole tuohon CALiin osallistunut kun virkkaus vähemmän kiinnostaa.
  Minäkin pääsin kesäkuun alusta eläkkeelle, (pitkäaikaistyötön).

  VastaaPoista
 2. Onpa kisulla komias raapimispuu.. kyllä narulla oli hintaa, ihan hirvittää. Jospa nyt sitten kestää paremmin raapimisen. Nättejä on nuo neliöt, ja upea peitto on tekeillä.

  VastaaPoista
 3. Narun pyörittämiseen menee yllättävän paljo aikaa ja vaivaa. Olen kokeillu samaa. :)
  Kohta sulla on upea Kalevala -peitto!

  VastaaPoista
 4. Hyvä uusittu puu siitä tuli. Pitäähän se kissan omaansa vahtia.
  Mä kans laitoin uuden narun mutta vaan erikeeperillä. Taidankin ostaa kuuma
  liimasysteemit niin ehkä paremmin saa liimattua.
  Materiaaliin nähden nuo puut ovat tosi kalliita, se karvakangaskin mitä niissä pesäpaikoissa on, on aika höttöä.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.