Lukijat

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Karhu- eli kaljasukat

Nyt on suvussa monta mustasukkaista miestä, Murrrr :)) Pojalle koko 43 sekä kummipojalle koko 41Ukkokin sai omansa ja tykkäsi kovin, oli suu messingillä, Koko 43.

Näitä on vallan mukava neuloa ja valmistuvatkin pikemmin kuin uskoisikaan. Kaikissa lankana 7 veljestä. Aloitussilmukoita 15, resorin jälkeen lisäsin joka puikolle yhden silmukan. Kavensin nilkassa isomissa silmukkamääräksi 15 ja kummipojan sukissa 14:sta. 
Neljännet puikoilla. Lankaa jäi varastoon joten miksikäs ei.
Kuvio Rosannaofmay blogista.
Lankapirtin blogista löysin hyvän sukkamitan jos tietää kengän koon. Testattuakin tuli, toimii. 

20 kommenttia:

 1. Komeita karhuja! :) Minulla on ollut harkinnassa tehdä karhusukat joulukuussa pyöreitä viettävälle kummipojalle, ja nyt tunne vain vahvistuu. Mutta kun en näe mustaa kutoa, niin kävisikö siihen harmaa tilalle. Vai mikä? Mitä tuumaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika, lampun valossa on vaikea neuloa mustaa lankaa. Olen neulonut kuvioosuuden luonnonvalon aikaan ja muuten iltasella näppituntumalla.
   Näihin varmasti sopii kaikki värit mistä kuvio erottuu. Tumma harmaa, ruskea, sininen ... Minun piti ensin tehdä ruskeasta, jostain syystä vierastan ruskeaa ja niin päädyin mustaan.

   Poista
 2. Kaunista jälkeä! :) terveisiä rosannaofmaysta

  VastaaPoista
 3. On tosi hienot ja varmasti miesväen mieleen...miksei naistenkin :)

  VastaaPoista
 4. Minkä värinen sulla on toi kuviolanka?

  VastaaPoista
 5. Tosi hienoja villasukkia. Kyllä nyt miesten kelpaa karhustella.

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää. Kattelin just eilen ohjetta ja mietin,miten saan kuvion täsmäämään silmukkamäärään. Kuvittelin tekeväni Nallesta, kun silmukoita tulee niin monta, mut siä oot tehnykin 7-veikasta. Toi takaosa ja noi viirut näyttää myös sopivan kuvioon hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. / veikasta neuloessa 16 s perpuikko kuvio ei mene ihan tasan. Vaan etupuolen kahdelle tikulle (32s) jää yksi ylimääräinen silmukka toiseen reunaan. Mutta sitä ei huomaa kukaan eikä itsekään kun ei kerro, jalassa ei senkään vertaa. Nallesta onnistuu, silmukoita vain enemmän. Etuosan puikkojen reunimmaiset silmukat vain nelot päävärillä. Mikä estää neulomasta karhuja molemmin puolin.

   Poista
  2. Mietityttää toi koko, kun olen tehny Nallesta miesten sukkia ja puikolla 14 silmukkaa. Tuleeko 16s liian isot, etenkin jos se onkin 7 -veikasta tehty? Minun käsialalla siis. Käytän Nallessa 3 puikkoja. Kuviossa joudun tosin aina nostamaan puikkokoon 4-ään, kun kiristää. Tässä ois kyse viel aika sirosta miehen jalkakoosta. Oikea neule sukan varressa ei kyl koskaan jousta samoin, kuin joustin. Mitä luulet? Vai onko vaan kokeiltava.

   Poista
  3. Koetin omaan jalkaani noita miesten sukkia, itselläni on aika ohkonen sääri ja minulle on hieman löysän oloiset 16: sta silmukalla.
   Riittäisi varmaan 14 puikolle ja kuvion kohdalla 15s tai paksummat puikot, siis 7 veikasta. Kokeile niin näet.

   Poista
  4. Hyvä kun näin tän, niin pistää miettimään uuelleen millä ja miten. :) Kiitti vaan.

   Poista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.