Lukijat

maanantai 30. toukokuuta 2016

Keltaista


Eilen aloittelin mökillä kukkapenkkieni fiksausta. Penkkini ovat pahasti villiintyneet sekä käytävät ruohottuneet. En ole muutamaan vuoteen juurikaan kyennyt penkkien kimpussa ahertamaan mokomien selkä- ja lonkkavaivojeni vuoksi. Tämän kevään olen ollut hieman paremmassa kunnossa ja päätin urakoida tämän kuntoon. Ellei sitten kesä lopu kesken :) Hiljaa hyvää tulee, sanotaan. Vai tuleekohan sittenkään.


Minulla on yksi iso penkki, jonka välissä risteilee kapeita käytäviä. Mietin miten laittaisin nuot käytävät että saisin niistä huolettomat. Ukko ehdotti sepeliä, ei vain käy rouvalle sepeli, ei.Pihakoivumme vuoti keväällä kirkkaaan punaista nestettä, itki verikyynelin. Nyt jäljet näyttää kuivuttuaan ruskeilta. Epäilin siinä olevan jonkin sienitaudin. Laitoin luontoiltaan kysymyksen, samaan tulokseen sielläkin tultiin. Puu kuolee hiljalleen, ei kuitenkaan tartu kai terveisiin puihin.


Talitintti yritti hakata nokallaan pönttövanhuksen kulkuaukkoa isommaksi. Tintti vain ei ollut yhteistyöhaluinen vaan livahti pönttöön aina kun yritin saada sitä kuvaan. Hyvin se näkyi aukosta sisään sopivan. Jäin miettimään miksi moinen. Vai olisiko hänellä pelko kuvun kasvamisesta, enteileekö kenties hyvää hyttyskesää?  Toista se on meikäläisellä kupu kasvaa, syö tai ei.


Ai niin käsitöitähän mun piti laittaa, eikä hölöpöttää muuta.
Tein ystävälleni joululahjasta tällä mallilla liinan. Nyt hän pyysi että jos tekisin samalla mallilla kirkkaan keltaisena.  Voisi kait näihin kuviin panostaa vähän enemmänkin, jos viitsisi - aina ei. Liina lähti jo Suomi-neidon kainaloon. Se on myöhäistä nyt.
Malli: Lea virkkausideoita erikoisnumero 3/2008.

6 kommenttia:

 1. Keltainen on kevään väri, sievältä näyttää niin kukkapenkin istukkaat kuin liinakin.Parempi on ottaa rauhallisesti terveyden ehdoilla - "vähän päivässä paljon viikossa" sanottiin ennen eikä se sanonta mielestäni ole yhtään vanhentunut. Meillä oli eilen mökkireissupäivä, tytär keräsi kuusen kerkkiä ja voikukan teriöitä keitoksiinsa, miehen kanssa istutimme perunan. Oli vain niin tolkuttoman kuuma, etten jaksanut paljoa enempää pellolla touhuta. No ensi viikonlopuksi on luvassa "porkkananharvennuskeliä", katotaan mitä silloin saadaan aikaiseksi. Mukavaa viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä olikin viikonloppuna siedettävämmät ilmat, ei juuri aurinkoa näkyä. Olisipa mukava taas tehdä "noidanliemi keitoksia" ja värjäillä lankoja. Ei parane, muutoin lankakoppani ei vajene koskaan.

   Poista
 2. Bellissimo il centrino, primaverile come i fiori del giardino!

  VastaaPoista
 3. Keltaiset tulevat ensin, sitten sinertävät, punaiset, valkoiset. Ihana kesä.

  VastaaPoista
 4. Minulla eivät narsissit ja tulppaanit jaksaneet lainkaan nousta tänä keväänä. Liekö viime talvi ollut niille liikaa. Kaunis liina, kevään väri siinäkin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.