Lukijat

perjantai 12. syyskuuta 2014

Lapsen mieli on paras mieliLaatikon sopukoissa on vuosia lojunut lasten mini hamahelmiä. Toinen kisu hieman kiiltelee lampun valossa.Oli näissä näpräämistä kerrakseen

6 kommenttia:

 1. Kivoja helmitöitä! :) Meillä miesväki askartelee noilla säännöllisesti ja meillä onkin helmet lajiteltu väreittäin sellaisiin lokeroituihin muovirasioihin, oisivatko vieherasioita tms. On paljon helpompaa löytää oikea väri, kun ei tarvitse sekamelskasta etsiä. Meille ei edes osteta mitään helmisekoituksia, vaan aina sellaisissa pusseissa, joissa on vain yhtä väriä. Rasioiden kannessa lukee vielä värin nimi ja numero, jolloin esim. netistä on helppo tilata puuttuva väri pelkän numeron perusteella. :) Oletko muuten tietoinen mini-hamahelmistä? Niiden koko on vain noin neljäsosa (jos sitäkään) noista midi-hamahelmistä (on olemassa sitten myös maxi-hamahelmiä, mutta tuo "tavallinen" koko on midi), itse asiassa mini-hamahelmi mahtuu sopivasti keskikokoisen helmen reikään! :) Aikuisten askarteluun ne minikokoiset ovat kivoja, koska voi tehdä hienoja yksityiskohtia sisältäviä isojakin helmitöitä ilman, että ne vievät paljoa tilaa. Isäntä on niillä tehnyt mm. Lennonin ja McCartneyn muotokuvat tauluiksi. :) Meidän miesväki muuten käyttää pinsettejä helmitöissä apunaan, saa paremman otteen kuin pelkillä sormilla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä näemmä itsekin puhuit minihelmistä, huomasin sen vasta nyt. Kuvasta kyllä näyttäisi, että nuo ovat niitä midi-kokoisia, mutta saatan olla väärässäkin. Pinsettejä olet sinäkin käyttänyt, nyt kun tuota kuvaa tarkemmin katson. :)

   Poista
  2. Juu kyllä nämät oli mini hamahelmiä, lähietäisyydeltä kuvattuna ei vain saa selkeää kuvaa koosta, jos olisin ollut fiksumpi olisin tietysti laittanut kolikon tai tulitikun josta olisi voinut havaita koon.. Pinsettejä käytin apunani sillä ei noin pienet pysyneet edes hyppysissäni. Tarkkuutta ja kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa. Olen varmaan blogissasi joskus nähnytkin miehesi tekemiä tauluja - ainakin sellainen muistikuva minulla on. Hänellä täytyy olla tosi pitkä pinna :)
   Tuo lajittelu oli kyllä niin turhauttavaa puuhaa. Kiitos vinkistäsi, pidänpä mielessäni jos vaikka joku kerta innostun kokeilemaan jotain isompaa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Pitäähän neulovalla kissaihmisellä olla vähintäänkin pari hamakissaa :) Meille muuten tuli kissa kanssa allergiakodista. On ne niin ihania. Meidän Misu on sellainen "Mamman lellikki" :)

   Poista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.