Lukijat

tiistai 16. tammikuuta 2018

Rönttöpaita

Malli: Naisen saumaton perusneule pusero, Novita syksy 2016. Lanka: Novita Nordic Wool (100% villa). Puikot nro 4. Langankulutus 440g.


Miten sen kauniisti sanoisin, vanhemmiten on tullut tuota liikakasvua ja niinpä olen kasvanut jokapaikan paidastani ulos. Siispä tarvitsen uuden.
Puserosta piti tulla rönttöpaita jonka voi vetäistä huoletta päälle kylmillä kevät-kesä-syksy säillä. Jota ei niin tarvitsisi varoa mökkipihassa puuhaillessa, onkireissulla, sienireissuilla jne.
Toisin kuitenkin kävi. Nyt täytyy odotella että pusero näkee paremmat päivänsä ennenkuin raskin mökkipaidaksi laittaa. Siis tuli enämpi kuin mieleinen.


Pusero neulottiin oikealta puolen, nurja puoli on kuitenkin päällipuoli. Toki oikeankin olisi voinut laittaa. Näin puserossa on enemmän "luonnetta". 
Neuloin pääntien verran ohjeen mukaan. Siitä eteenpäin lisäilin silmukoita vartaloni mukaisesti. Pääntien, hihansuiden ja helman joustineuleen tilalle neuloin helmineuletta.
Sain kuin sainkin puserosta mieleiseni, sopivan löysän mutta kuitenkin vartaloa myötäilevän. 


Langassa on villan rouheus. Kasteltuani työn lanka jonkin verran pehmeni. Minua villa ei pistele eikä kutita. Mutta annas olla jos on hius paidan alla, johan on tuska.
Pienenä miinuksena, langasta lähti väriä kastellessa. Kuinka sitten kestää käytössä se jää nähtäväksi.

Hyvin olen saanut vuoden alussa lankojani kulutettua, toivottavasti jatkossakin.
Myssyyn meni 150g, sytomyssyihin 280g ja puseroon 440g, minun rätinkini mukaan 870g kaikkiaan.

Viime viikolla hoidin flunssapotilasta. Nyt sitten niistelen ja köhään itse. Ei ku petiin ja peitto korville.

Hyvää viikon jatkoa

18 kommenttia:

 1. Kyllä ihan liian hieno paita mökkipuuhiin. Tosi kiva väritykseltäänkin.

  VastaaPoista
 2. Tyylikäs! Rouhea lanka ja nurjapuoli päälläpäin tuovat nuo värit kauniisti esille. Pikaista paranemista, hunajaa ja lämmintä juotavaa levon lisäksi.

  VastaaPoista
 3. Hieno! Kaunis utuinen vaikutelma. Uusi villapaita lämmittää. Hyvä aloitus tälle vuodelle, minun tekeleeni vielä odottavat valmistumistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lopputulos tuosta langasta yllätti positiivisesti.

   Poista
 4. Muhkea ja kaunis paita. Flunssa hus!

  VastaaPoista
 5. Minusta tuo ei kyllä ole mikään rönttöpaita, jos tarkoitat silla sellaista vähän kulahtanutta ja huonoa paitaa. Kaunis on värekä myöden.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.