Lukijat

torstai 3. heinäkuuta 2014

Värjäys kokeiluja

Tämä emostaan eksynyt oravanpoikanen seurasi minua kuin " hai laivaa ". Soma pieni vipeltäjä kävi riesaksi, alvariinsa sai vahtia ettei hipsuttele perässäni sisälle. Mies vei sitten pikkuisen emonsa hoiviin kun hänen parempi puoliskonsa otti ja korotti vienosti ( !!!! ) ääntään.

Värjäyskokeilujani
Aluna puretuksella tummenpi vihreä (oikealla) lankana Nalle (061) + lupiini
             -"-            keltainen  (keskellä) lankana Nalle valk. (011) + pihlajan- ja tuoksuvadelman lehdet
             -"-            vaalean vihreä (vasemmalla) lankana Nalle luonn.valk. (010) ja edellisten keitinvedet puoliksi.Tämän satsin kuva ei anna oikeutta langoille tuon oikean puoleisen väri pitäisi olla hyvin vaal. vihreä ja keskimmäisen syvä ruskean-vihreä ja vasemman puoleinen lanka hieman tummempi kuin kuva antaa olettaa.
Vasemmanpuoleisessa lankana taas Nalle (061) + raparperin lehdet ja varret, keskimmäisessä lankana valkea Nalle + raparperi jälkikeitos. Oikeanpuoleiseen kokeilin aluna puretuksella pihasyreenin lehtiä, harmi ettei väri näy paremmin. 

Mieleni on tehnyt jo kauan kokeilla kasvivärjäystä. Sain äidiltäni isomman kattilan joten värjäyskin tuntui mielekkäältä aloittaa. Kokeiluni onnistui aivan odotusteni mukaisesti, tuosta syreeninlehdillä värjäyksestä odotin hieman syvenpää väriä, mutta käy tuollaisenaankin. Nyt olen aivan innostunut tästä ja niin ylpeä itsestäni että melkein halkeen. Vai johtuisiko sittenkin syömisestä :D Ei sentään.
Jos joskus olen ihmetellyt käsinvärjättyjen lankojen hintoja, eipä tarvitse ihmetellä enään. Kovasti työtä mutta hyvin palkitsevaa.Lauantaina menimme kuitenkin mökille kun Misu näytti yllättävän pirteältä. Illalla sitten katselin kissan silmiä kun olivat niin viirullaan sekä kiinnitin huomioni siihen ettei kisu juonut ei liioin syönyt ollenkaan.  Sunnuntaiaamuna siivotessani hänen astiaansa huomasin että pissaa oli tullut kovin vähän. Soittelin  pieneläinpäivystykseen ja kipinkapin Jyväskylään Tuhatjalkaan. Virtsatulehdus kuten jo epäilinkin, Misu katetroitiin, rakko tyhjennettiin ja huuhdeltiin suolaliuoksella, nesteytettiin sekä antibioottia ja kipulääkettä suonensisäisesti. Parin viikon antibiootti kuuri. Pari päivää toimenpiteen jälkeen olin hänelle pelkkää ilmaa, loukkaantui niin moisesta rääkistä. Nyt kissa voi jo paljon paremmin syö ja juo normaalisti sekä muutenkin on entiset kujeet taas. Pari päivää hän toimenpiteen jälkeen merkkaili kenkiä ym. Tänään kun pesin kaikki Misun sotkut raukka oli niin nolon näköisenä kuin olisi tekosiaan hävennyt. Kissa joka juoksee ulkoakin astialle tarpeelleen.
Olin kyllä aivan otettu  Tuhatjalan henkilökunnan hyvästä ystävällisestä ja asiallisesta palvelusta, kaikki selitettiin ennen ja jälkeen toimenpiteen tarkasti mitään ei jäänyt arvailujen varaan. Näin hyvää palvelua en ole vähään aikaan mistään saanutkaan. Misu ja emäntänsä kiittää vielä kerran.

 

  Tulomatkalla Misu käänsi emännälleen selkänsä. Kissan hoidon aikana kävimme syömässä ja Harjulta katselemassa kaupunkia. No joo ei sentään, ei minun lonkkani antanut perää kiivetä portaita kuin puoleen väliin.


Kotona odotti tänään mieluista neuleaiheinen kortti, kiitos Ulla.

Mies seurustelee töllöttimen kanssa ja itseltä on päivän hommista puhti pois tuli sitten naputeltua pidempi postaus käsitöineen ja kylkiäisineen.

 HYVÄÄ LOPPUVIIKKOA !

4 kommenttia:

 1. Ihania sävyjä. Noista saisi yhdessä.... mulla alkoi jo raksuttaa :D

  VastaaPoista
 2. Kivoja värjäyksiä! Voi, Misua toivottavasti kuuri puree.

  VastaaPoista
 3. Kauniita lankoja tuli :) Aivan ihana oravanpoika muuten...

  VastaaPoista
 4. Voi hitsi, ihanat langat, kyllä nyt pitää päästä pian värjäämään.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.