Lukijat

torstai 17. heinäkuuta 2014

Lapaset Kivennavalta



Edellisessä postauksessa mainitsemastani kirjasta Sukupolvien silmukat neuloin lapaset. Malli Kivennavan lapasista, lankana Austermann Step classic, puikot nro 2. Kirjassa mainitaan kooksi naisen pieni koko. Teoksen lankavaihtoehdoilla näistä tuleekin pienen kokoiset, ovat myös minun keskikokoiseen käteeni pienet. Jos itselleni neuloisin käyttäisin hieman paksunpaa lankaa esim. Pirkanmaan Kotityön ohut Pirkka tai ehkä jopa Novitan Pikkusiskolla saattaisi tulla aikuisen naisen käteen sopivat. Malli kyllä aivan ihana ja käyttäjäkin löytyy lähipiiristä.

Jalat pois pöydältä !



Talvikki-sukkien muunnelma Ullaneuleesta. Lankana Novita Nalle, puikot nro 3, koko 38.
Neuloin 4 silmukan mallikerralla seuraavasti: 1-4 krs: *3 o, 1 n*, toista * - * . 5 krs: * lk, nosta 2 oikeaa silmukkaa neulomatta oikealle puikolle,  neulo kolmas silmukka, vedä nostetut silmukat yksitellen neulotun yli, lk, 1 s nurin*, toista * - * kierros loppuun. Kaunista ja helppoa pintaneuletta.

Mansikka-aikaan



Eilen laitoin 10 kg mansikoita pakkaseen. Hintavia vieläkin 29.80 € / 5kg. Illalla laitoin vielä viileään kerroksittain mehustumaan mansikat, raparperin ja hillosokerin. Aamulla keittelin hilloksi ja hyvää tuli.

  2 l mansikoita
1 l raparperipaloja (ohuina paloina)
8 dl hillosokeria ja
vajaa tl säilöntäainetta

Keitä hiljalleen kiehumispisteeseen, keittele 15 min, sekoita pari kertaa varovasti ettei marjat rikkoonnu. Kuori vaahto tarkoin pois ja lisää sailöntäaine kuumaan hilloon. Purkita.

Nyt menen ja kostutan lapaset oikeisiin mittoihinsa,  sitten voisikin jo alkaa suunnittelemaan mitä murua tänään rinnan alle laitettaisiin.

Helteistä heinäkuuta ... edelleen

10 kommenttia:

  1. Kauniit lapaset ja kivat sukat! Meidän mansikkamme ovat vielä pellolla:)

    VastaaPoista
  2. Voi että mitä kaikkea olet puuhaillut. Niin,niin kauniit lapaset ja sukatkin aivan ihanat väritykseltäänkin. namu mansikoita!

    VastaaPoista
  3. Todella kauniit lapaset ja sukat. Kiva kun laitoit mallineuleen ohjeen sukista, taidanpa kokeilla. Ja nami maiskis mitä ihanaa hilloa olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta varren neuleesta tuli mukavan joustava ja työkin jatkui jouhevasti.

      Poista
  4. ♥oi,miten kauniita olet neulonut ...ja, nam! mitä hilloja!

    VastaaPoista
  5. Voi Sinikka, kyllä olet tehnyt upeat lapaset. Eikä sukissakaan moittimista ole :D
    Kiljuen huolisin molemmat !

    VastaaPoista
  6. Kauniiden lapasten lisäksi ihastuin sukkien pintaneuleeseen. Kaunis käsiala sinulla. Tervetuloa vierailemaan blogissani silimukointia.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Kiva että neuloit kirjastamme nuo Eijan/Päivikin ohjeistamat lapaset. Harmi että tuli itsellesi liian pienet, mutta onneksi on käyttäjä. Minä olen niin perinnehöpö, että neuloisin nuo kaksisäikeisellä karstalla tex 140 x 2 350m/100gr. Tuollainen maalaislanka on niin karheaa, että koosta 2 tai vaikka 1,5 mm puikolla tulee aika isot naisen lapaset.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.