Lukijat

torstai 10. elokuuta 2017

Jokapaikan laukku


Nostinpa pitkästä aikaa ompelukoneen esille ommellen kangaslaukun. Pohja repsottaa kuvassa koska en halunnut laittaa pahvia tai vaneria pohjalle. Helpompi sujauttaa toisen kassin sisään. Käytössäkin ollut jo jonkin aikaa.
Hihnat ompelin sen verran pitkäksi että menee olkapäälle. Kevyempi kanniskella täytenä.

Alle 20-vuotiaana olin muutaman vuoden Kestilän tehtaalla ompelijana. Ommeltiin pääasiassa Venäjän armeijalle mantteleita. Tein kauluksia. Sen jälkeen kaksi vuotta E-Pohjanmaalla eräässä ruotsalaisfirmassa ompelemassa naisten leninkeihin kauluksia ja vetoketjuja.
 Siitä sain kipinän ompelemiseen. Tein, lasten ollessa alle teini-ikäisiä, lähes kaikki vaatteet heille ja itselleni. Vuoritetuista takeista ja haalareista alkaen. Kunnes lapset tulivat murrosikään, eipä enään kelvannut äidin ompelemat. Piti olla monen sadan markan levikset. Ei mitään piraattikamaa, saumatkin piti kääntyä oikein päin. Siihen lopahti ompeluinto.
 Nyt on aika kävellyt Sinikan ylitse. Yksinkertaisen laukun kappaleitakin pitää käännellä ja väännellä ihmetellen - kuinkas päin tämä nyt tuleekaan.
 Neulottukin on MM-kisoja katsoessa, mitään valmista ei kuitenkaan ole näyttää.

Käytiin illansuussa ihastelemassa Hatanpään Arboretumin kukkaloistoa
13 kommenttia:

 1. Kangaskassi on niin käytännöllinen, että sellaiselle on aina käyttöä!

  VastaaPoista
 2. Minä en osaa ommella mitään. Kangaskassi on mukava, vaikka varakassina kauppaan mentäessä, eikä vie paljon tilaa.

  VastaaPoista
 3. Kiva kassi! Minäkin aikanaan ompelin paljon vaatteita lapsille, itselleni ja jopa miehelle. Nyt ei enää jaksa eikä viitsi. Tai ei vaan kiinnosta yhtään. Muutamiin capreihin pitäis ommella vyölenkit eikä vaan saa aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan niin että neule on helppo ottaa esille miltei paikassa kuin paikassa. Minulle tulee jo kyllästyminen pelkästä ajatuksesta että pitäisi kone nostaa esille.
   Pitäisi ehkä hieman petrata tässäkin asiassa tai sitten ei :D

   Poista
 4. Siisti ja hyvänvärinen kassihan siitä tuli.

  VastaaPoista
 5. Wspaniała torba!!! Piękne kwiaty!!! Serdecznie pozdrawiam:))

  VastaaPoista
 6. Tällainen pieni kassi, lisäkassi tai leipäpussi on aina tarpeen. Nyt varsinkin, kun yritetään päästä kaupan muovikassiostoista eroon.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana kassi. Arboretumissa onkin hienoa kukkaloistoa. Minäkin kävin tänä kesänä siellä ihastelemassa =).

  VastaaPoista
 8. Näpsäkkä kassi! Minäkin olen viime aikoina suunnitellut mm. kassin ompelua, mutta ei vaan saa aikaseksi. Mikähän siinä on, että se on niin hankalaa. Paljon meilläkin on ommeltu käyttövaatteita koko perheelle, mies osallistui siihen myös minun ohella ja tytär sitten, kun kynnelle kykeni n. 10-vuotiaasta alkaen. Mutta ne ajat ovat takana päin, luultavasti.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.