Lukijat

keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Torkkupeitto


Lanka: Nalle, kulutus n. 740g, koukku 2 1/2. Lappuja 140. Koko silmämääräisesti mitattuna 95 x 130 cm.

Valmistui se sittenkin ;) Ensi kuulla olisi tullut jo vuosi täyteen tämän aloituksesta, täällä. Aikaa on kulunut ja muistini on rajallinen joten en jaksa muistaa mistä mallia otin. Koetin etsiä, turhaan. Silloin tein 20 lappusta, mutta jätin kesken koska jännetupentulehdus ilmoitti olemassa olostaan. Toiseksi olin valinnut perussävyt ajatellen että niitä olisi saatavilla jatkossakin. Kuinkas kävikään, lankavalintanikin alkoi arveluttamaan. Niinpä laitoin aloituksen pussiin ja kaappiin. Aika ajoin se huuteli kaapista: tee minut. En kyllä tee ajattelin lykäten kaapin visusti kiinni. Nyt olen sitten sisullani virkannut valmiiksi.

Kovin iso tämä ei ole koska vain hyvin harvoin otan päivätorkkuja. Yleensä laitan peitteen jalkojeni lämmikkeeksi neuloessani tai lukiessani. Muistaakseni alkuperäisessä ohjeessa oli lapun kuviot laitettu peräkkäin sekä värien järjestys kaikissa sama. Minä vaihtelin värien järjestystä. Koetin myös saada peitteeseen jotain järjestystä yhdistäen neljä palaa neliöksi. Lisäksi järjestin smanväriset neliöt vinottain riviin.

Reuna jäi hieman löröksi. Viiru keksi ettei sitä nyt enempää kostutella sen kummemmin kuin oijotakkaan. Hänen mielestään paikka oli mainio kynsien rapsuttelupaikka. Yleensä kissaani ei kiinnosta tekeleeni eikä langat. Luuli varmaan mun tehneen hänelle uuden nukkumisalustan.


Loppujen lopuksi värivalinta olikin onnistunut. Koottuna värit näyttää aivan toiselta kuin paloina.

14 kommenttia:

 1. Näyttää todella hyvältä:)

  VastaaPoista
 2. Värit on menny kivasti, ei niin perinteisesti.
  Kiva kun löysit uuen blogini. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää minustakin. Viiru on viisas kissa.

  VastaaPoista
 4. Minusta ei olisi ollenkaan virkkaajaksi. Tuollainen määrä lappuja ja sitten vielä yhdistäminen. Mukana on tietysrti helppo kuljetaa vain koukkua ja vähiä lankoja ja voinee virkata missä vain. Kunnitus tuollaisen nätin peiton valmiiksisaattajalle.

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis peitto! Siinä on ollut jo virkattavaakin melkoisesti.
  T. Vuodatuksen Purulaari

  VastaaPoista
 6. Kauniit värit ja todella hienot kuviot!

  VastaaPoista
 7. Ihastuttava! Kannatti sisulla tehdä valmiiksi asti. Lopputulos on mitä kaunein.

  VastaaPoista
 8. Kertakaikkiaan on hieno torkkkupeitto. Onnistunut värivalinta ja hienosti palat yhdistetty.

  VastaaPoista
 9. Vaude mitenkä kauniita käsitöitä sattumalta lähdin kurkaamaan blokiasi toi torkkupeitto aivan upea ja sitten noi sukkaparit joita on tosi mieluinen katsoa ja ihana lahjoitus pieneen jalkaan.HIENOA että on Suomi 100 vuotta sukkaparia hän ken saa varmaan muistaa ikuisesti Suomen (:

  VastaaPoista
 10. Kaunis värimaailma ihanassa peitossa =))

  VastaaPoista
 11. Kylläpä on kaunis peitto ja harmooninen väritys.

  VastaaPoista
 12. Kaunis peitto :) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 13. Tosi kauniisti sommiteltu palat yhteen ja kauniit värit. Eipä uskoisi, että pienistä palasista voi saada jotain noin kaunista aikaiseksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.