Lukijat

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Terveiset tumpputuvasta

Miniäni kertoi pikkumiehen tarvitsevan ohuempia kinnaslapasia kuin myös paksumpia tumppuja. Niinpä viikonloppua yötä myöten neuloin pikku kätösiin lämmikettä.  Tarpeen ovatkin. Eilen jo saimme ensimakua lumesta - muutaman hiutaleen verran.


Ruskeissa puikoilla 8 silmukkaa, langat Duo ja 7veljestä. Turkooseissa puikoilla 11s, lankana Baby Ull. 
Tässä viemiset

Taustalla kaktukseni josta tytär keväällä tuumasi: "Onpa räpänen. Mikset heitä pois? " Tottahan se kamalan näköinen olikin. Kissa oli syönyt puolet kukasta enkä sitten välittänyt niin kastellakaan enään. Järsitty ja nahistunut. En kuitenkaan heittänyt pois vaan nostin kesäksi parvekkeelle varjoon.
 
Siellä kun oli kukkia joita piti päivittäin kastella tuli samalla roiskastua tällekin. Kissallakin oli parempaa tekemistä. Aika kului pääskysiä ja muita tirppoja jahdatessa ei ehtinyt kukat tulla mieleen.
Muutama viikko sitten nostin sisälle, nyt kukka on elinvoimainen. Uusia nuppuja puhkeaa päivittäin. Kevään roska voi olla syksyn kukka :D

Sinä Anonyymi joka kyselit nutun mallineuletta, löysin ohjelappusen käy vilaseen.

11 kommenttia:

 1. Suloisia tumppuja :) Minunkin orkideani vietti vuoden työpaikalla. Jouduin sitten tuomaan sen takaisin kotiin, koska istuinpaikka vaihtui eikä kukalle ollut enää sijaa uudessa paikassa. Kotiinpääsyn kukka on nyt palkinnut kukkimalla joka vuosi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tästä opimme. Kannattaa antaa kukka välillä vieraiden hoidettavaksi ja tuoda takas kun näyttää taas hyvinvoivalta :D

   Poista
 2. Ihania tumppuja lahjaksi.
  Kaktuksesta on iloa pitkään. Minulla on samanlainen 35 v. vanha. Kukkii 2 kertaa vuodessa ja tuo näin iloa moneksi kuukaudeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinun kukkasi onkin jo parhaassa aikuisiässä.

   Poista
 3. Kivoja ja lämpimiä tumppuja. Meidänkin kaktus vietti kesän ulkona räystään alla ja kiitti sisälle pääsystä muutamalla kukalla, ei kuitenkaan noin reilusti kuin sinun kukkasi.

  VastaaPoista
 4. Ihania lapasia niin tässä kuin edellisessäkin postauksessa! Niiden tekoa minäkin olen suunnitellut, toki hiukan eri malleja, mutta kun aina nuo sukat rynnivät edelle. ;)
  Lehtikaktushan on tunnetusti sellainen, että tykkää kesän levätä ränsistyneena ulkona varjossa ja kun sisälle pääsee, aloittaa kukinnan joskus runsaanakin. Ei tosin minulla ainakaan aina, vain joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä onkin jotta sukkia tulee kovin mieluusti neulottua. Ainakin niitä tarvitsee useammin ja pidempään kuin lapasia.

   Poista
 5. Kyllä niin somia tumppuja pieneen käteen ja noin monet!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.