Lukijat

tiistai 17. syyskuuta 2013

Syksyä ilmassa

Aamulla seitsemän aikaan tein 5 km reippaan kävelylenkin. Kylmän kolealta tuntui sää. Vaikka loppumatkasta hiki virtasikin ja kasvot punoitti enemmän kuin somasti.Säilöin hieman taas. Näitä nyt on riittänyt jo pitkän aikaa miltei joka päivälle. Selkä vain sanoi taas kesken hommien sopimuksen irti. Ei oikein kestä pitkää paikallaan oloa, vaikka nyt onkin ollut paremmassa kunnossa kuin aikoihin. Täytyy jatkaa iltapäivällä.
Viikonloppuna talsin tuntitolkulla metsässä sienien perässä. Parin piirakan verran kanttarellejä löysin, saman verran suppilovahveroita ja muutaman rouskun. Sateita kaivattaisiin. Kun ei kerran sieniä, niin puolukoita. Välillä poimin ja välillä istuin mättäällä haaveissani ihaillen syksyn väriloistoa sekä näpsytellen kameraani. Olen niin henkeen ja vereen syysihminen. 

Hirvikärpäsiä oli oikein riesaksi asti. On niillä ressukoilla vain huono näkö kun mua pikkaraista naisimmeistä hirveksi luulevat. Mutta jos niitä saattaa yhdessä hirvessä olla tuhansia niin kaitpa niistä muutama kymmen minuunkin riittää :) Jättäisivät kuitenkin ripset ja kulmakarvat rauhaan. Tässäpä olisi jollekulle hyvä tienesti kun keksisi tehokkaan karkoitteen. 
Toinen päivä menikin haravoidessa. Meillä on mökillä niin paljon lehtipuita ja pensaita että siinä saakin haravaa heilutella. Niin... selkäni kun käänsin tuuli puisteli saman mokoman lisää lehtiä alas. Ensi kerralla sama alusta.Käsitöitä ei paljon kerkii tekemään kun aina tuntuu olevan muuta touhua. Emilille neuloin ohuempia lapasia joita voi pitää alku syksystä. Hän kun istuu pyörän tarakalla päiväkotimatkat niin jo siinä saa olla lapaset kädessä. Vuorittomien kurarukkasten alla nämä pitävät kädet lämpöisinä. Neulon myöhemmin paksumpia lapasia. Mallin näihin nappasin kuvan postikortin lumiukon hatusta. Edit: Tässäpä tämä kuvio, epäselvä mutta jospa siitä selvän saa.
Vihreissä selkämys neulottu helmineuletta ja kämmenpuoli aina oikein neuletta. Kettu lapaset olisi ollut kauniimmat jos olisin vaivautunut peukaloonkin neulomaan ketun. Yritinkin ensin mutta totesin että muutamalla silmukalla neuloen pariin peukaloon menee aikaa enemmän kuin yhteen lapaseen. Ja niin vedin langan oikoiseksi. Kelpaa nämät Emilille näinkin. Hän on aina suu yhtä onnellisessa hymyssä oli saatava sitten vaatetta tai leluja. Ihmeellinen lapsi, omat lapseni eivät tuon ikäisenä paljon piitanneet vaatepaketeista. Mutta nyt laitan nämät pakettiin ja postiin. En ehdi viemäänkään tällä erää.

Kiitos taas kannustavista kommenteista!

17 kommenttia:

 1. Hei. Onpas pulskan ja ihanan kypsiä puolukoita yhessä kuvassa. Omat säilömykset olis ja on hyviä, mut ei ole enää kellaria, mihin vois laittaa. Taloyhtiössä aikoinaan vuosia sitten sanoivat; ettei kukaan mitään enää säilö, joku vanha mummo vain jonkun kurkkupurkin. Ja purkivat kellarit pois, jäähdytinlaite eräästä komerosta oli rikkoutunut eikä sitä korjattu, pois vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyy olevan yleinen suuntaus purkaa kylmäkellarit. Yleensä ne tilat seisoo sitten tyhjän panttina ja uusiin taloihin ei tehdä lainkaan. Viileäkaapin toki voi hankkia jos on tilaa mihin sen laittaa.
   Isoja ja komeita oli puolukat. Kankaan reunasta suon laidasta löytyi komeen kokoisia marjoja.

   Poista
 2. Kauniita lapasia olet neulonut :)

  Isoja puolukoita...itse olen niin laiska etten viitsi metsään mennä hirvikärpästen ja hyttysten sekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sinä vain käytät aikasi paremmin tai sinulle sopivammalla tavalla :)

   Poista
 3. Kivoja kettulapasia, onko tuo kuvio jossain napattavissa?
  Säilöminen on hauskaa puuhaa ja tuo kurpitsasalaatti sai veden herahtamaan kielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän oon piirrustellut joskus käsityölehden kulmaan karkkipaperista. Mutta samanmoisia kuvioita löydät kun Googletat kuvahaulla: kettulapaset.

   Poista
 4. Saalista on näyttänyt tulevan:) Tosi nättejä lapasia.

  VastaaPoista
 5. Herkullista satoa purkeissa ja niin ihania lapasia =))

  VastaaPoista
 6. Kivoja lapasia!
  ja paljon säilöntää!
  Meilläpäin ei puolukoita ole paljoakaan. Kurkkuja pitäisi säilöä ja kohta alkaa kurpitsoitakin keitellä. Kesäkurpitsoitakin on vielä käsittelemättä. Syksy on todella ihana vuodenaika ja työläs!

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynnistä ja kommentistasi.Itse vierailin myös eilen täällä, mutta kiireellä.

  VastaaPoista
 8. Hyvinhän sulla selkä kestää noinkin pitkän lenkin. Minä en pahemmin ole uskaltanut kuin 2-3 km:n lenkkejä ja nekin kesän aikana jäi vähille.
  On teillä suuret puolukat sielläpäin. Meillä täällä aika pieniä jos löytyy ollenkaan. voi olla että ovat jo karisseet varvikkoon kun en ole kolmeen viikkoon päässyt puolukkaan.

  VastaaPoista
 9. Somia lapasia ja nuo kettulapaset ovat niin ihkut:)

  VastaaPoista
 10. Herkkuja talven varalle. Nam. Kivoja lapasiakin on puikoilta tupsahtanut.

  VastaaPoista
 11. Sinähän olet ahkeroinut ja säilönyt herkkuja talveksi.
  Kauniita lapasiakin tekaisut.
  Hyi niitä hirvikärpäsiä, ne on ällöjä :(

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.