Lukijat

tiistai 13. maaliskuuta 2018

Unipupu, sukkastelua ja huivi

Neulomiset on jääneet vähiin muiden, harrastusten sekä hiihtoloma vieraiden jalkoihin niinsanotusti. . Jotain pientä kuitenkin olen saanut aikaan.


Tälläisen unipupusen virkkasin Seijasiskon keräykseen. Ohjeen nappasin täältä.
Käytin erivärisiä puuvilla-bambu sekoitelankoja. Uskoin valkean langan riittävän käpäliinkin. Ei riittänyt. Jätin sitten käpälät tekemättä.



Huivin malli: Suvi Heikkilän Lumi, ohje Ullaneule. Lankana Arwetta, puikot 31/2.
Lisäsin pari ylimääräistä mallikertaa kuvioon, koska käyttämäni lanka ja puikot oli ohuemmat. Pieni huivi niinkuin oli tarkoituskin, kevät huiviksi.

 Malliin tilasin syksyllä valkoista lankaa. Sainkin luonnonvalkoista, jota en viitsinyt palauttaa. Jonkin muun värin kaverina luonnonvalkoinen näyttää lempeämmältä kuin täysvalkoinen. Näin yksin käytettynä lähinnä hieman likaiselta. 


Haitarisukat, malli: Arkimammalta. Lankana Kaupunki Koski, puikot 3 1/2. Lankaa näihin kului hieman toista kerää.
 Neuloin mallin mukaan. Langan paksuudesta johtuen kavensin kiilakavennuksissa silmukkaluvun 13. Sekä jalkaterässä 2x2 silmukkaa, 5 kierroksen välein ennen kärkikavennuksia. Näin sain sopivat leveydeltään. Varren pituus puolisääreen oikaistuna.

Sukat meni tyttärelle, joka kiikutti langan tahtoen sukat jotka voi laittaa housunlahkeiden päälle. Siihen tarkoitukseen haitarisukat sopiikin erinomaisesti.

En ole ostanut yhtään lankakerää tämän vuoden puolella. Ajatuksena saada lankavarastoja pienemmäksi. Mutta arvatkaapas mitä? Ei ne vähene kun tytär kuskaa ylimääräisiäkin.


Mies sai ohuemmat sukat kevätsäälle. Lanka jotain Lankamaailman sukkalankaa. Kun en muista en ala arvailemaan. Puikot 2 1/2.

Todennäköisesti päivityksiä tulee harvemmin jatkossakin. Ihanat kevätssäät kutsuu ulos. Meneillään on yksi isompi projekti mikä ei liity käsitöihin, mutta vie paljon aikaa. Kaikesta huolimatta puikot heiluu jatkossakin.

Ihania kevätpäiviä kaikille

6 kommenttia:

  1. Wspaniałe prace!!! Serwetka z króliczkiem cudowna!!!Serdecznie pozdrawiam:))

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo unipupu, kyllä tuottavat niin suuren ilon saajilleen♥ Ihania neulomuksia muutenkin! Mukavaa viikon jatkoa♥

    VastaaPoista
  3. Varsin hempeänvärinen pupuliini.
    ompas kiva nähä toi Lumi-huivi oikean näkösenä. :) Miä tein kerran ton ihan naurettavan ohuesta langasta, ihan vaan osotuksena äitilleni, että kyllä sitä lankaa voi käyttää johonkin. Kumpikaan ei ois halunnu niin ohuesta tehä. eihän sillä huivillakaan oo mitään tehny, kun on kun nenäliina. :)

    VastaaPoista
  4. Ihania töitä kaikki. Unipupun ohjeen kävin nappaamassa itselleni. Taitaa tuo Lumihuivin ohje olla minullakin jossain tallessa. Sinun huivisi on kaunis =))
    Hyvää alkavaa loppuviikkoa =))

    VastaaPoista
  5. Kauniita käsitöitä! Minäkin olen tuon Ullanneuleen huivin tikuttanut, äidilleni. Uniriepua sensijaan en ole aikaiseksi saanut, vielä...

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.