Lukijat

perjantai 3. helmikuuta 2017

Kirjoneulesukat

Minun suomeni näyttäytyy syksyn väreissä


Malli: Suomi 100-vuotta sukkakisan voittajan Päivi Hoiskon. Ohje: Suuri Käsityö 1/2017.
Varsiosan langat: Taito Pirkanmaan ohut Pirkkalanka (100 % villaa). Värit Tiili 435, Kettu 335, Toffee 1032, Hilla 110 ja Suklaa 318. 
Jalkaterän lanka Drops Fabel, ruosteenpunainen 110 ja ruskea 300. Puikot 2 1/2.

Alkuperäisissä sukissa kuin myös neuleohjeessa oli käytetty eri värejä. Lehden mallissa käytetty lanka oli Kirjopirkkaa. Käyttämäni Ohut Pirkkalanka ei ole varsinaisesti sukkalanka. Tein kuitenkin siitä sukkani koska en voinut vastustaa lankojen herkullisia värejä. Kestää varmasti sääriosassa. Jalkaterään valitsinkin sitten kestävämmän Fabelin.
 
Sukkien raitojen pohjaväri varren suussa ja nilkassa on sama. Nilkan konstrasti väri on tummempi kuin yläosan kuviossa. Tämä sai aikaan sen että nilkan pohjaväri näyttää tummemmalta. Hyvä etten juossut jo kauppaan valittamaan vyyhdin sävyerosta :) Näihin tuli minulle uusi kiilamainen kantapää, joka istuu hyvin jalkaa.


Sukkien neulominen ei aivan vaivatta sujunut. Olin neulonut toisen sääriosan kokonaan vain huomatakseni että olin tehnyt pahan virheen heti ensimmäisen kuvioraidan kohdalla. Niinpä purin sen. Aina ei voi onnistua. Uudelleen neuloessani olinkin jättänyt toisen raitakierroksen ylhäältä pois. Sitä en enään jaksanut alkaa korjaamaan. Olin jo mielestäni takunnut ihan tarpeeksi, jätin vain toisestakin pois.


Taakse sukkiin tuli kaunis kuvio.
Niin siinä taasen kävi kun laittaa miehen kuvaajaksi, sukanvarresta pilkottaa langanpää. Tulos on mikä on, mutta tykkään niin näistä.


6 kommenttia:

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.