Lukijat

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Muhvi

Tätä neuloessani vietin monta muistorikasta hetkeä samalla tehden surutyötä, suru ja kaipaus kulkee mukana vaikka tapahtuneesta on jo tovi vierähtänyt. Kissamme kärsi virtsakivistä koko sen lähes kolmen vuoden ajan minkä kerkisi luonamme olla. Jatkuvat hoidot ja lääkekuurit eivät tehonneet. Lopulta kissa ei syönyt eikä juonut lainkaan sekä vuoti kovasti verta. Valitti ja oli kovin kipeä. Tein vaikean päätöksen ja veimme kissan nukutettavaksi ikiuneen. Katsoin että hänen kärsimyksensä olivat liian suuret pienen eläinparan kestettäväksi, saati kun hoito ja lääkkeetkään ei tuonut apua. Käymme tämän surutyön läpi, katsomme sitten otammeko uuden lemmikin.Hypistelymuhviin idean sain Eijan sivuilta. Jos et ole asiasta aikaisemmin kuullut tietoa löytyy täältä . Sisäosan tein 7 veljestä langasta, puikolla 12 silmukkaa, puikot nro 5. Päälliseen lisäsin joka puikolle yhden silmukan. Päälliosassa lankana 7 veljestä ja Schachenmayer Brazilia.

Tekevät Strömsöön naisetkin koekappaleen, uskon ainakin, niin myös minä.Tämän sisäosan tein 10:llä silmukalla. Koska käsialani on aika napakka olisi tässäkin saanut olla se 12 silmukkaa puikolla. Ei nyt ihan fiasko tullut muttei olisi haitannut vaikka silmukoita olisi ollut sama määrä kuin edellisessä. Kukkasten napit olen saksinut tyttären kuluneesta villatakista yli 20 vuotta sitten. Kauan saivat nappilaatikossa lojua ennekuin paikkansa löysivät. Lankana tässäkin 7 veljestä sekä Palma.

Nyt olen ainakin kaksi muhvia tehnyt. Nähtäväksi jää tuleeko lisää vai ei. Katso!


11 kommenttia:

 1. Voi miten mahtavia muhveja. Varsinkin tuo kissamuhvi on tosi hieno. Joskus eläinten kanssa joutuu tekemään raskaita päätöksiä ja suru on kova. Ei meilläkään varmaan Sindi-ressukalla enää pitkää taivalta ole. Sillä on jo 17. elinvuosi alkanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intsu. Levollisia eläkepäiviä Sindille.

   Poista
 2. Kauniita muhveja! Eläimet ovat sellaisia kavereita, että niistä luopuminen ottaa koville. Teit varmasti kissan kannalta oikean päätöksen, koskei eläimen pidä kärsiä sen takia, ettei ihminen pysty luopumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin, ei siinä vaiheessa kun toivoa paranemisesta ei ole voi antaa eläimen kärsiä.

   Poista
 3. Aivan ihania ovat ja kohta niitä tarvitaan jo :)

  VastaaPoista
 4. Voi, voi. Myöhästyin arvonnasta 10 minuutilla. En oo mukana, mut veikkaan ihan muuten vaan että 3. päivä. :)
  Toi muhvijuttu on tosi kiva. olen kuullu siitä aiemminkin. Varmasti mukava lahja muistisairaalle.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kosotäti, Riitta Sinikka ja sartsa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kosotäti, Riitta Sinikka ja sartsa.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.