Lukijat

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Jo oli aikakin ...

... Minunkin aloittaa jouluvalmistelut.  Heräsin aamutuimaan taikinan tekoon. Minulla on kova ääninen tehosekoitin, siinä tuli herätys naapureillekin samalla.



Pikkuleipiä, tutuilla vanhoilla hyväksi havaituilla ohjeilla tehtyjä. Mummelin Hanna-tädin kakkuja, viipaleleipiä ja kanelipipareita. Laitan ohjeet tähän koska olen poistanut vuodatuksen blogin, Missä ohjeet oli aikaisemmin. On helponpi itsekin hakea ohjeet tarvittaessa.

Mummelin Hanna-tädin kakut

225 g voita
4,5 dl sokeria
2 dl kermaa
4,5 dl perunajauhoja
n. 7 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa

1. Vatkaa voi ja sokeri notkeaksi vaahdoksi, lisää kerma.
2. Seuraavaksi lisää ruokasooda jauhoseos. Laita hetkeksi jääkaappiin.
3. Pyöritä haluamasi kokoisia palloja pellille, älä laita liian lähekkäin kakut leviävät uunissa jonkin verran.
4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min.

Maailman Parhaat viipaleleivät

200 g voita
200 g sokeria
1 munan keltuainen
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
5 dl vehnäjauhoja

1. Vatkaa voi ja sokeri notkeaksi vaahdoksi, sekoita joukkoon keltuainen.
2. Lisaa siirappi ja vaniljajasokeri, sekä lopuksi jauhot joihin on ruokasooda sekoitettu.
3. Jaa taikina 8: n osaan. Muotoile pellin pituisia tankoja. Leviävät uunissa joten kolmea tankoa enempää ei kannata pellille laittaa.
4. Paista 200 asteessa kunnes tangot ovat "littanoita" ja kauniin ruskeita.
5. Leikkaa kuumina vinottain n. 2,5 cm viipaleiksi.

Kanelipiparit

250 g voita
200 g sokeria
1 kananmuna
2 tl kanelia
1 1/2 tl ruokasoodaa
375 g vehnäjauhoja

Päälle: Kaneli-sokeriseos.

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, Lisää kananmuna ja lopuksi jauho-soodaseos.
2. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
3. Kauli ohueksi levyksi ja paina pikkuleivät piparimuotilla, pinnalle hieman kaneli-sokeriseosta.
4. Paista 200 asteessa n. 5-7 min. Paistoaika riippuu piparien paksuudesta ja uunista.



Pipareita 
Luulen että näillä selvitään loppiainenkin, ellei katoa parempiin suihin :)

3 kommenttia:

  1. Oi mikä määrä herkullisen näköisiä leipomuksia:)

    VastaaPoista
  2. Vanha on parempi, kuin pussillinen uusia, tämä tuli mieleeni.Noita olisi mukava maistella!

    VastaaPoista
  3. Viipalepipareiden ohjeesta KIITOS!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.