Lukijat

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Lasinalusia ja uutta tekniikkaa

Jottei menisi ihan leipomiseksi
Samalla vanhalla mallilla jolla olen joskus aikaisemminkin tehnyt. Aloitus 8 kjs, 32 p renkaaseen. Loppu näkyykin kuvasta. Viimeisen kierroksen virkkasin takapuolelta kiintein silmukoin. Mielestäni reunasta tulee näin siistimpi eikä reuna nouse ylöspäin.
Seurakuntaan vein aikaisemmin kassillisen ikivanhoja langan nöttösiä. Kaappeja järjestäissäni kokosin itselleni pussin Äiti Teresan peittolappuja varten. Olen telkkaria katsoissa niitä neulonut. Vähänkö on uutisia ja luonto-ohjelmia seurattu? Tais siinä mennä parit elokuvatkin :) Katotaan nyt kuinka ison torni niistä syntykään ennekuin lankapussi on tyhjä. Tuossa on vasta 46 kpl.

Itsenäisyyspäivä juhlia Tampere-talolta seuratessani opettelin varrasvirkkausta. Kauan olen haaveillut kokeilevani tätä tekniikkaa. Kuten huomaatte kyllä minultakin tapahtuu kun vain tarpeeksi kauan jaksaa odottaa. Tuubia tästä ajattelin. Yksi kierros on valmiina, teen vielä toisen koska tämä on aika kapea. Tulee paremman näköinen. No se jää nähtäväksi. Kiva tätä on tehdä, vaikkei aloittelijan jälki niin kaunista aina olekaan. Nyt nostan vähäksi aikaa jalat seinälle ja tuumailen syntyjä syviä.

6 kommenttia:

 1. Oletpas sinä ahkera :) Herkullisen näköisiä leipomuksia ja vaikuttava pino peittolappuja.

  VastaaPoista
 2. Ahkera tosiaan!
  Minäkin olen kokeillut tuota varrasvirkkausta ja myös tykkäsin siitä, mutta saamaton kun olen, en toistaiseksi ole sillä tekniikalla tehnyt muuta kuin koekappaleen -- ehkä sitten joskus kun on aikaa - jos on... Aina välillä täytyy noita syntyjä syviäkin tuumailla. :) Mukavaa viikonalkua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ihania leipomuksia ja nätit lasinaluset! Varrasvirkkaus on minulla edelleen joskus kokeiltavien listalla :)

  VastaaPoista
 4. Mukavalta näyttää tuo varrasvirkkaua. Noihin virkattuihin paloihin saa hyvin käytettyä kaikki langanloput..
  Ihania leivonnaisia tuolla alenpana=))

  VastaaPoista
 5. Näyttääpä lanka tutulta :) . Tommosta tekniikkaa en oo koskaan kokeillu. Lopputulos näyttää aika muhkealta ja pinta on kaunis.

  VastaaPoista
 6. Kauniita alusia, sopii hyvin jouluun. Varrasvirkkaus on kivaa tehdä ja saa kaunista jälkeä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.