Lukijat

sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Nagu Trad-lapasia ja hyväntekeväisyysjuttuja


Jotain sentään olen saanut neulottua vaikka hellepäivinä ei puikot heiluneetkaan. Sen sijaan tuli luettua aikamoinen pino kirjoja. 

Nauvon lapaset neuloin 7 Veljestä lankojen jämistä. Todella mukava ja helppo malli. Näihin saa kivasti hukattua langanloppuja. Keskikuviota pidentämällä ja lisäämällä kuviokerran saa sopivat isompaankin  käteen. Tai vastaavasti vähentämällä tai neulomalla ohuemmasta langasta pienempään käteen sopivat. 
Mallin mukaan kyseisestä langasta tuli minun keskikokoiseen naisen käteeni sopivan kokoiset. Vähän ovat epätasaisen muhkuraiset. Siletköön kädessä en jaksanut (viitsinyt) höyrytellä.

 Usein olen törmännyt valmiissa kuviomalleissa siihen että peukalosta tulee mallin mukaan tosi kapea. Tässä mallissa ei tarvinnut soveltaa omiaan vaan peukussakin on riittävästi leveyttä.


Hyväntekeväisyyssukkiin sainkin käytettyä kaikki seiskaveikan loput, uskoisin ainakin. Kelta-mustissa on lankana Nalle. Koot 2-vuotiaasta kokoon 37.

Kesällä liikutaan paljon, istutaan milloin puiston penkillä, milloin partsilla jne. Niinpä tälläisten yksinkertaisten töiden tekeminen on ihan paikallaan. Ei tarvitse seurailla kaavioita ja ohjeita. 

Huomenna tuleekin lapsenlapseni viikoksi mummun kaveriksi. Sit leivotaankin taas oikein urakalla. Hän tykkää leipoa ja vielä enemmän laittaa leipomuksiaan "ääntä kohti". 
Vaikka on me herkuteltukin ihan tarpeeksi. Oli hänen syntymäpäivät, tyttäreni ja itseni kahden viikon sisällä.

6 kommenttia:

 1. Sieviä on lapaset ja villasukat, kovasti olet ahkeroinut :)

  VastaaPoista
 2. Hassu lapasnimi. :) Toi revontulimainen kuvio villasukan varressa on kivan erikoisen näkönen.
  Aina pitää olla joku yksinkertanen työ, jonka voi ottaa vaikka mukaan, eikä tarvi ohjetta.

  VastaaPoista
 3. Upeita lapasia! Noista puna-harmaista tulee mieleen kansanperinne. Ja sukat on myös kauniita. Mukavaa viikkoa lapsenlapsen seurassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Väritys sen varmaan tekee. Olen ymmärtänyt että tämä olisi vanhempikin malli.

   Poista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.