Lukijat

sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Kalevala-Cal:n jatkoa ja sukkia

Kolme lappua valmiina


Vasemmalla uusin,  Soile Olmarin suunnittelema: Maailman synty. Keskellä Taina Tauschin: Sotkan pesä. Ja oikealla aikaisemmin valmistunut Sari Åströmin:  Ilmatar.

Ensimmäisen lapun kohdalla opin jo minulle uutta virkkaussanastoa. Esim. Klusteri (tulee ilmeisesti engl. kielen sanasta cluster, kimppu rypäs). Olen tottunut käyttämään niistä suippopylväs nimitystä, kuten usein suomalaisissa virkkausmalleissa on. 
 Välillä on ollut haasteellista virkata muitakin silmukoita kuin tuttuja ketjusilmukoita, pylväitä jne. Kuin myös ohjeisiin on saanut paneutua "hartaudella". Päätin että teen lapun ja lopuksi tarkistan videolta menikö niinkuin piti. Vielä ei niin pahoja mokia ole tullut ettenkö olisi kelpuuttanut sellaisenaan.


Sitten hieman vanhempia neuleita. 

Naisten sukat herkkähipiäiselle kokoa 38, lanka Louhittaren Luolan Tuulentytär, värissä punatulkku.
Kaksinkertainen kantapää, kärki neuloen silmukoitu.
 Olen joskus silmukoinut neulalla, jälki ei vain ole miellyttänyt. Joko silmukat omituisesti kiertyy ympäri (vaikka olenkin oikein tehnyt ! mukamas! ) tai kiristän lankaa liikaa. Opettelin youtuben videon avulla neuloen silmukoinnin. Nyt minäkin onnistuin, paljon helpompaa.
Neuloin sukkien varren ja päälliosan seuraavasti. *1. krs: 1o, 3n, 1o, 3n jne kierros loppuun.
Sitten 4 kierrosta oikein.*  Toistetaan * -*.
Miesten sukat kokoa 44, lankana Austermann Step. Neulottu 3o 1n, myös kantalapun takaosa.


Esikoiselta sain nimipäivälahjaksi sukkakirjan. Jos pidät pitsisukista, suosittelen. Toki tässä oli muutama kirjoneulemallikin. Upeita malleja, tulee varmasti joskus jotain tästä tehtyä.

Neulomiset on tällä viikolla vallan jäänyt, nuot pari lappua olen virkannut. Maanantai meni viinimarjoja keitellessä ja sieniä pakastaissa. Tiistaina lapsenlapseni tuli meille kolmeksi päiväksi potemaan kuumeflunssaa ettei tarvinnut olla päivisin yksin kotona. Loppuviikosta tuli sukulaisia yökylään ja yksi päivä meni tyttären muuttopuuhissa. 

Kuulaita syyspäiviä, tähtien tuiketta ja kynttilän lämpöä

1 kommentti:

  1. Voi miten hienoja lappuja ja sukkia!! Nuo villasukat on vaan niin parhaita syksyllä..heti kun ensimmäiset syysvilakat saapuu niin sukat pitää jo pistää jalkaan:) Itse en osaa villasukkia neuloa niin ihastelen muiden tekemiä😍 Kaunista alkanutta syyskuuta sinne♥

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.