Lukijat

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Angry Birds ja väriläjäysLankana 7-veljestä, koko 38. 13 s puikolla, toisen raitakierroksen jälkeen kavensin yhden silmukan niin sain kaksivärisen raidankin täsmäämään. Kyseisellä silmukkamäärällä sopii ohutnilkkaisen jalkaan.
Kuka sanoi että olen ihastunut "vihaisiin lintuihin"? En minä ainakaan. Nähtyäni Marin blogissa nämät sukat ja ohjekin löytyi Villapallon blogista, olin aivan myyty. Oli ihan pakko neuloa itsellenikin, niin ihanan pirtsakat sukat. Nämät kun jalkaan laittaa tietää mies pysyä vähän kauenpana, ei tarvitse ilmeitä tulkita, jos vaikka rouva sattuisi olemaan pahalla tuulella :D Tämä onkin sitten Emilin lempipusero. Hän oli syysloman luonamme. Nostin lankakopan pojan eteen ja sanoin: etsi sieltä kolme tai neljä mieleistäsi väriä niin neulon noista langanlopuista sinulle puseron. Poika jäi nököttämään korin viereen kun toimitin askareita. Jonkin ajan kuluttua hän tuli juosten luokseni, "mummi nyt olen valinnut". Toden totta - valittu oli. Kaikki langat korin vieressä ja poika seisoo napakkana vieressä: "Neulo näistä." - Jos ei sentään ihan kaikista. JOO, minä tykkään niistä kaikista! - Laitetaanko ainakin tuo vaaleanpunainen sivuun? "Ei, siitä minä just tykkään." Ei siinä auttanut kuin neuloa pojan toiveiden mukaan. Kierroksen pari tehtyäni hän jo tuumasi: " Nyt riittää, laita nyt tätä." Aamulla ensimmäisenä kysyi joko se on valmis. Kun kerroin ettei se nyt kättä kääntäen valmistu hän meinasi että mummi vois neuloa yönkin. Ei hän tätä matkaan saanut kun meillä oli kivenpaakin tekemistä. 

Tutkimusten mukaan neulominen rasvaa aivoja, rentouttaa ym. kuten kaikki neulojat hyvin tietääkin. Edellisen työn lankojen päättely ei ihan rentouttanut eikä saanut aivojani virkeämmin toimimaan. Päinvastoin. Loput langat kiikutinkin sitten vikkelästi seurakuntaan Äiti Teresan peittotalkoita varten.

Käsityöt on ollut vähän katkolla. Haravoin niin ahkerasti että hartiat kipeytyi. Katsoin viisaimmaksi pitää taukoa, etten tule ihan "kädettömäksi". Lisäksi olen etsinyt työkokeilupaikkaa ja sainkin, onnekseni.

19 kommenttia:

 1. Noin siinä voi käydä, kun pyytää valitsemaan lankoja :) Todella ihana pusero siitä tuli, mutta lankojen päättely ei ole hauskaa hommaa. Tuota puseroa tulee taatusti käytettyä, kun on itse saanut langatkin valita....kaunis.

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti paras vihainen lintu -malli, jonka olen nähnyt. Pusero on todella värikäs ja varmasti lapsen mukaan. Lankojen päättely varmasti kävi työstä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä lapset tietävät, mitä haluavat - sen olen minäkin huomannut. Ei siihen mummien parane mennä mielipiteitään sanomaan. ;) Kaunis pusero Emilille tuli - ja aivan taatusti on hänelle mieleinen!
  Hauskan näköinen Vihainen Lintu - meijän Emmille ei tuota parane näyttääkään...... mummilla kun on kädet "ruosteessa"
  Onnea työkokeiluun! =)

  VastaaPoista
 4. Vihaisen linnun olen itsekin kohdannut ja tehnyt hieman maltillisemman värisenä versiona. Ohje toki on samasta suunnasta kuvan osalta. Hienot sukat.

  VastaaPoista
 5. Ovatpa ihania - sekä sukat että pusero. :)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa kyl ihan Emililtä :) Hienot vihaisten lintujen sukat :)

  VastaaPoista
 7. Pojallahan on värisilmää :) Tuommoisesta puserosta minäkin tykkäisin, iloinen ja värikäs. Tuo sukkamalli on kieltämättä kaunis, vaikka muuten inhoankin jo kaikkea AB:n liittyvää =)

  VastaaPoista
 8. Ihanat sukat ja aivan mahtava paita! :) Meidän kuopus on ihan samanlainen, pitäisi saada vaatteisiin kaikki maailman värit. :)

  VastaaPoista
 9. Minäkin olen tuollaiset vihaiset lintusukat neulonut, viime talvena. Sinun omasi ovat kaunii t=))
  On tuo pusero ihanan värikäs. olipa Emilillä mainio väri silmä.. Mummin neuloma paitaa ei varmasti voita mikään =))

  VastaaPoista
 10. Noi lintusukat on hienot. Minulla aina kuvio kiristää.
  Onnea työkokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä ei kovin pahasti kiristä - enään. Ensimmäisen sukan varren neuloin varmaan kolmeen kertaan ennenkuin sain tarpeeksi löysää jälkeä.
   Kiitos toivotuksesta, hippusen onnea matkaan tarvitaankin vaikka työ onkin kevyttä. Toivon että selkä kestää, olis niin kova hinku työelämään takas.

   Poista
 11. Upea pusero! Pojalla on selvästi suunnittelijan taipumuksia ja tietää mitä haluaa. :) Tulipa mieleeni tuota lukiessa Veeran 6v sanonta: "kaikki värit ovat tyttöjen ja poikien yhteisiä", kun joku sanoi jotain poikein väriksi. :D
  Minulla on tuo lintusukka malli jo printattunakin, mutta milloinhan saan sen puikoille.

  VastaaPoista
 12. Hieno oivallus Veeralta, me Emilin kanssa olemme samaa mieltä.

  VastaaPoista
 13. Kauneimmat lintusukat kuin olen koskaan nähnyt.
  Ja paitakin on ihana.

  VastaaPoista
 14. Hienot vihaisen linnun sukat! Ja tuo neulepusero,sepä vasta kaunis onkin,aivan ihana. Siihen sai kulutettua mukavasti loppulankoja.

  VastaaPoista
 15. Aivan ihana tuo villapaita. Onneksi poika piti päänsä värivalintojen suhteen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne ilahduttaa. Samoin kuin antaa uskoa pitää edelleen blogia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.