Lukijat

torstai 31. maaliskuuta 2016

Kalenterisukat



Kalenterisukkani Pia Tuonosen ohjeilla. Täytyy todeta, vielä on opettelemista näissä kirjoneuleissa. Lienee huolimattomuutta mutta minulla on vaikeuksia (välillä) kuljettaa hallitsevaa lankaa etummaisena sormella. Niinpä kuvio lanka tahtookin väliin hukkua neuleeseen. Opettelemista on myös lankojen yhtä kireällä pitämisessä.
Tunnustetaan nyt kaikki samalla. Eilen tuli radiosta luontoilta. Tikuttelin sitä kuunnellessani kärkikavennukset valmiiksi. Jonkin verran Pian blogia seuranneena uskoin tietäväni kuinka kavennukset menee. Jännityksellä avasin aamulla koneen ja huokasin helpotuksesta, kavennukset meni sukissani samoin. Saatoin hyvillä mielin päätellä langanpäät. Pian pääsen katselemaan teidän muiden kauniita tuotoksia.
Nämät on niin minun väriseni joten taidan pitää itse.



Toiset sukat vaaleammin värisävyin. Nämät menee lahjakoppaan. Kiitos Pialle kauniista ohjeesta. Näitä oli kiva neuloa.



Perussukkia Nallesta, koko 34.



Hekin ovat tyytyväisiä kun kevät edistyy ja vedet aukeaa.


torstai 24. maaliskuuta 2016

Kalenterisukkien päivitystä

Yhteen sukkaan kantapää tehtynä. Varmasti pyhinäkin löytyy hetki neulomiselle ja muutkin tekeleet saavat kantapäänsä.  Ollaan pitkästä aikaa pääsiäinen kotosalla. Yleensä olemme viettäneet pohjoisessa pääsiäisen ajan, taisipa yksi vierähtää Lutakossakin. Ohjeessa oli hieman eritavalla tehty kaksinkertainen kantapää kuin mitä olen tottunut tekemään. Taas opin jotain uutta. 





HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!


maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kevätkalenterisukkien aloitus



Kun en ole Instagramissa laitan aloituskuvan tänne. Tälläiseltä näyttää Kevätkalenterisukka aloitukseni. Aloitin kahdet sukat samanaikaisesti. Ei siis tule eriparit :D Kirkas päivä, vaaleansininen väri näyttää vaaleammalta kuin onkaan.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Taimitarhan kukkasukat





Malli: Niina Laitinen, ohje näihin löytyy hänen Taimitarha blogistaan.

Ihastuin heti näihin sukkiin nähtyäni kuvan. Ei minun silti pitänyt tehdä. Mutta jos sukat tulee uniinkin pitäähän ne tehdä, eikös vain :) Hyvä niin, sillä näistä tuli niin mieleiseni.
Muuten tein ohjeen mukaan mutta ylhäältäpäin kolmannen kuvion jätin tekemättä, syystä että halusin hieman lyhyemmät. Näin ollen jouduin katsomaan poisjääneelle kavennukselle uuden paikan. Sukat ovat kyllä yhtä pitkät, toisen jalan ollessa koholla näyttää kuin olisivat eripituiset.



Näissäkin lankana Nalle. Kuvio on edesmenneen " Ruotsin tätini "  80-luvulla minulle kirjeen ohessa lähettämä kuviomalli. Aikaisemmin en ole tätä mallia neulonut mihinkään. Kirje löytyi vuosikymmenten jälkeen hyvästä jemmasta. Niinpä ajattelin sen neuloa ihan vain siltä varalta että saan taas piilotettua itseltäni kuviomallin :)
Mies räpsytti kameraa eikä voinut sitten kertoa varren olevan läjässä. Ei kuulema nähnyt kameran linssin läpi, höh.

Lähdin myös mukaan neulomaan Piia Tuonosen Kevätkalenterisukkia, niistä tulevaisuudessa lisää.

Kiitos teille kaikille kannustavista kommenteista!

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Raitaa,raidan perään



Tavissukat yhden kierroksen raidalla, koko 38, puikot nro 3, lankana Nalle.
Tummanharmaa lanka oli paikkapaikoin niin ohutta ettei auttanut muu kuin leikata pätkä välistä pois. Joskus näissä langoissa sattuu tälläisiä huonompiakin keriä vastaan. 



Aurinkoiset päivät houkuttelee ulos. Teinkin pitkän kävelylenkin pitkin polkuja, kävelyteitä kartellen. Ei oikein houkuta kulkea autotien varrella hiekanpölyä hengitellen.



Viirulle kelpaa nyhdettäväksi kissanruoho, jälkiruuaksi vähän vehkaa, kaktusta sekä tyräkkiä joka tuntuu olevan erityisen mieleen. Ei auta vaikka kuinka yrität hätistää, vähän vilkaisee ja oitis homma jatkuu. Sen näköisiä on kukatkin - ei sentään  - olisi hyvä jos muistais kastellakin välillä :)

Siinä on sulle kukkia, rapsi niitä sanoi emäntäni



Nypitään kun kerran oikein käsketään



Olipas hyvää 

Jos nyt vielä vähän maistelisi



lauantai 5. maaliskuuta 2016

Rokkikukkoja



Uusimmassa Suuri Käsityölehdessä oli hauskan pääsiäiskukkopannulapun ohje. Oitis käänsin lankakorini ylösalaisin. Ei löytynyt kirkkaan keltaista, ei oranssia. Näillä väreillä mentiin koska en halunnut tämän työn vuoksi ostaa kyseisiä värejä. Ei siis tullut pääsiäsikukko, tuli rokkikukko Pate :)
Ei liioin tullut pannulappu, sillä tämä malli täytyy asetella käteen jollei tahdo näppien palavan. Ei siis sovi minulle kyseiseen tarkoitukseen. Tehän tiedätte kiireen kun pullat on viittä vaille palaneet: " Voi pirskatti ny ne palaa. " Siinä ei ehdi katsella kuinka lapun käteensä asettelee.. Näistä tuli siis köksään pääsiäiskoristeita, kivoja sellaisia kylläkin.



Pate sai kaverin, sen nimi on Eppu :)



Kaapista kaivoin yli kymmenen vuotta vanhan kalalankakerän lopun. Tarkoituksena saada sekin kulkemasta. 


Virkkasin tyynyn päällisen.  Langasta tulee vielä toinenkin, kun saan joku kerta taas inspiraation.



Takapuoli vain tälläistä ruutua.

Jos ottaisin vaihteeksi puikot käteeen, virkkaamisesta kipeytyy ranteet senverran jotta paras toppuuttaa joksikin aikaa.

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Sukkasillaan kevättä kohti



Malli tuttu Karoteeni. Lankana 7 veljestä, puikot numero 3 1/2. Tämän kerän lanka ei ollutkaan tasavahvuista, joten tästä oli ihan mahdoton saada sievää jälkeä. Keskimmäinen tytär ihastui tähän malliin kovin. Olen tehnyt hänelle jo kolmet sukat aikaisemmin samalla mallilla. Kopassani oli vajaa kerä hänen lempiväriään. Nyt on sitten sukat odottamassa tulevan syksyn nimppareita ;) 



Eskarilainen on mummilassa muutaman hiihtolomapäivän. Eilen käytiin luistelemassa. Vähän hän arasteli ensin kun ei kuulema ole tottunut näin liukkaalla jäällä luistelemaan. Mutta hyvinhän se sujui.



"Osaan minä yhden tempunkin, katso mummi."  Auraaminen meni sujuvasti, ihan ei kaaduttu.
Poika halusi mustikkapiirakkaa, menenpä pyöräyttämään. Kaunis, aurinkoinen päivä kutsuu jo ulos ja luistelemaan.

Aurinkoisia maaliskuun päiviä kaikille blogissani pyörähtäville ☼ ☼ ☼