Lukijat

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Virkattua vaihteeksi

Kukkapannulaput




Malli: sandramaria. Lanka: Novita Miami. Koukku nro 2.
Ajatuksenani oli tehdä vain muutama, mutta mopo taisi karata käsistä, niin näitä tuli tehtyä useampi. Mikäpäs siinä näitä on kiva tehdä.
Kukkojen marssi




Langan lopuista tein muutaman pääsiäiskukon kaiman ohjeella. Nämät olisi voinut laittaa langasta roikkumaan kuten kaima blogissaan. Laitoin kuitenkin taakse magneetin niin voin pitää niitä jääkaapin ovessa tai sinitarran avulla seinällä kuten kuvassa.




Viime viikko meni kuntoutuksessa, tältä erää kaikki neljä jaksoa käytynä. Nyt on sitten jumpattu altaalla, tuolijumpassa jne kerrakseen. Olen kokenut saavani paljon apua kuntoutuksesta ennen kaikkea puhtia liikuntaan. Vasemman käteni kiertäjäkalvosin meni viime keväänä ja en voinut nostaa kättäni vyötäröä korkeammalle. Aktiivisen jumpan ansiosta käteni toimii nyt miltei normaalisti ja vuosia vaivannut selkäkipuni on pysynyt siedettävänä, joskaan ei kivuttomana. Lonkan kanssa on jatkuvasti edelleen ongelmia, eikä siihen näillä näkymin ole muuta apua saatavissa kuin yrittää pitää se liikunnan ja jumpan avulla edes nykyisessä kunnossaan. Kipulääkkeet olen voinut jättää pois. Ani harvoin joudun lonkkani takia niitä käyttämään.
Työkokeiluni loppui helmikuun alussa. Se meni yllättävän hyvin ja antoi minulle varmuuden siitä että voisin vielä tulevaisuudessa kevyttä työtä tehdäkin.

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Hilla myssy

Vai pitäisikö sanoa Juolukka-myssy. Väri vivahtaa lilaan joten ei oikein hillaksi sovi. Minulta toivottiin ensi talveksi myssyä joka jää takaa vähän roikkumaan ja pitää kuulema olla "lötsö", ei tiukka. 





Malli: Taito Pirkamaan, Hilla myssy. Lanka: Pirkka (paksu). Aloitus 120 s. Kahteen kertaan sain purkaa aloituksen ennenkuin sain sopivan ympärysmitan. Ohjeen jousteen jälkeiset kavennukset jätin tekemättä. Näytti ettei 100g riittäisi, niinpä tein kavennukset äkisti. Lanka kuitenkin olisi riittänyt vähän pidempäänkin myssyyn. Niin sitten purin kavennukset jatkaen vielä himpun verran. Kääk.
Strömsöössä olisi pätkitty filmiä, ei heiltäkään aina onnistu ensi yrittämällä. Luulisin :)

Hyvää viikonloppua

torstai 20. maaliskuuta 2014

Helminauha lapaset




Malli: Pearl Chain (ravelry, ilmainen ohje). Lanka: Svarta Fåret Ulrika, 100 % villa. puikot nro 3.

Tein lapaset vain kolmella värillä niin ei tarvinnut katkoa lankoja välillä. Kapeaan käteen sopivat neidon käsineet. Peukaloon en sitten viitsinyt kuvioo neuloa vaikka olisikin tulleet sievemmät. Kiva helppo malli.
Huomenna lämpenee, sitä odotellessa 

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Virkattu matto

Kokeilenpa onko tässä hyvä peti




Jo riittää virkkaamiset, just minulle sopiva







Maton halkaisija 110 cm
Maton mallina käytetty Asteri-mattoa jättäen muutamia kierroksia pois. Minulle tarjottiin ilmaiseksi sekundaa kudetta. Tottahan otin vastaan kun kerran jotain joskus maailmassa ilmaiseksi saan :) Kyllä se minun kotiini välttää, en ole niin ronkeli. Lähikuvan väri ei ole oikea, aurinko teki kuvaajalle kepposet.
Matto olikin viimeinen päivitystauon aikana tekemäni käsityö.

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Vadelma sukat




Malli: Pirkanmaan kotityö, Minna Ahonen. Lankana: Roosa Nauha sukkalanka, jossa 75% villaa 25 % polyamidia. Puikot: 2,5.
Miellyttävän tuntuiset sukat langasta tulikin. Tytär laittoi tyytyväisenä jalkaansa. Neuloessani jäi kuitenkin tuntuma että lanka nyppyyntyy helposti käytössä. 


Valkoinen lauantai saatiin tänne korkeudelle

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Aurinkoista aamupäivää




Posti toi talvella yllätyksen kotiini, nämät ihanat kissa-aiheiset lautasliinat. Mielestäni nämät ovat niin kauniita etten ottanut käyttöön vaan laitoin odottamaan jos ideapankki vielä aukeaisi. Askartelin neulemerkeille, kierroslaskimelle, apupuikoille yms. pikkutavaralle rasian. Nyt ne voi pitää esilläkin. Mitä kivaa noista lopuista tekisin? 

Otin lautasliinasta alimmaiset kerrokset pois, laitoin liinan pahvirasian päälle Ja sivelin varovasti vesi-erikeepperi seoksella (1:1), annoin kuivua, lopuksi vielä ohut vesiohenteinen lakkakerros.




Tämä pieni, hauskakin, ristipistotyö jäi käteeni joulun jälkeen Lankamaailmassa käydessäni. Siinä se nyt tepastelee kädet levällään pikkuruisin jaloin mun joulukelloni ;)


torstai 13. maaliskuuta 2014

Tikkuri

Aito Tikkuri paita pitäisi tehdä harmaasta 100 % lampaanvillasta ja napitkin tässä on hieman erilaiset. Tein sarjassamme puranko koko tekeleen "väärennöksen" sinisestä Nallesta. Ostin Hailuodon paitaa varten 7 kerää lankaa, joista vain kaksi oli tasalaatuista värin ja paksuuden suhteen. Värierä kyllä oli sama kaikissa. Ei olekaan vähään aikaan sattunut Nalle langassa tämmöisiä keriä vastaan. Paita oli hihoja vaille valmis kun päätin purkaa koko tekeleen. Purkamatta kuitenkin jäi kun ei miestä kuulemma haitannut. En silti ole tähän tyytyväinen, vaikka malli onkin ok.




keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Tilkuttelua




Uskoisin että kaikki lankojen loput on nyt sitten neulottu peittolapuiksi, jollei sitten jostain piilo-piilosta putkahtele uusia esiin. 111 lappusta eli noin puolitoista peitettä. Toki olen muitakin käsitöitä tehnyt en vain ole ehtinyt päivitellä tänne. Kaiken lisäksi koneeni uusi käyttöjärjestelmä laittaa pääni pyörälle. Opetellaan:)


Missä miun huoltajani? Laske sisälle ja pese tämä ikkuna eihän tästä näe mitään!!! Tuolini pehmusteen voisit myös oikaista. MIAU!!!